Disponibilitate:
Tiraj epuizat
Titlu:
Poezii trăite
Autor(i):
Adela Bujorianu

Descriere

POEZII TRĂITE 
ADELA BUJORIANU


EDITURA TOTAL PUBLISHING
ISBN 978-606-8003-91-7
Anul apariției: 2018
Format: 130x200 mm
Număr pagini: 64
Tip copertă: broșată (paperback)


Volumul ,,Poezii trăite” poate fi comparat cu o poveste... Povestea unei persoane care nu s-a născut în timpul potrivit. Pentru mulți sunt o ,,ciudată”, gândind, probabil, că dau prea multă atenție detaliilor, sau că despic firul în zece, nu în patru, și nu știu să profit de oportunități pentru a-mi atinge scopurile.

Ideea de a transpune emoțiile și sentimentele în poezii mi-a venit într-un moment în care simțeam că nu mă făceam înțeleasă, când vorbele îmi erau răstălmăcite sau interpretate, când eram considerată ori visătoare, ori nebună. 
„Visul este o scurtă nebunie, iar nebunia este un lung vis” - Artur Schopenhauer. 
Probabil, vor fi unele voci care vor spune că aceste poezii nu sunt pe placul lor, vor fi critici, vor fi nemulțumiri sau aprecieri, dar, în final, îmi doresc ca cei care vor citi poeziile să regăsească emoțiile și sentimentele pe care le-am trăit.
Iisus a spus: ,,Cel fără de păcat dintre voi să arunce cel dintâi piatra asupra ei”, ca atare, să mă judece cei fără de prihană.
Scopul editării acestor poezii nu a fost pentru a fi apreciată, ci doar pentru a mă face înțeleasă, pentru a arăta că sunt ceea ce sunt și nu vreau să mă schimb, indiferent de consecințe. 
,,Ceea ce suntem face mai mult pentru fericirea noastră decât ceea ce avem.” - Artur Schopenhauer. 
Mi-am pus mereu întrebarea: ,,Ce e iubirea?” 
De ce trebuie să disecăm iubirea, când de fapt iubim și atât. E adevărat! iubirea îmbracă multe forme. Ne împiedicăm de prejudecăţi, dar, până la urmă, ajungem să iubim, conştient sau inconştient! Important e să iubim!
De asemenea, m-am întrebat: ,,De ce vrem să ni se răspundă cu iubire la iubire?”. Pentru că toţi suntem iubire, indiferent de rasă, etnie, religie, poziţie socială, iar viaţa trebuie trăită doar cu iubire.
Am scris cu vocea sufletului, nu cu vocea raţiunii, am scris cu pasiune, am scris pentru mine, dar şi pentru cei dragi, am scris fiecare emoţie, pe care am simţit-o cu intensitate. Am scris despre dor, dar şi despre moarte, am scris despre iubire, dar şi despre dezamăgire, am scris despre speranţă, cu alte cuvinte, am scris despre viaţă.

ADELA BUJORIANU


--------------


DRUMUL VIEȚII

Te naşti şi speri c-ai să trăieşti
Doar clipe minunate,
Dar viaţa arată că păşeşti
La drum către eternitate.

Să crezi că drumul tău cel greu
Pavat cu bune şi cu rele,
E calea spre sufletul tău
Sau calea către stele.

Că lupţi cu morile de vânt
Sau lupţi cu soarta,
E lucrul cel mai greu de pe pământ
Şi-atunci spui… gata!

Pe Schopenhauer de îl crezi:
,,Un vis al morţii eterne e viaţa lumii întregi”,
Cu cine stai să meditezi,
Încerci o viaţă să-nţelegi.

---------------