• Grafica pentru copertă este unul dintre serviciile care ni se solicită cel mai des de către colaboratorii noștri, lucrând până acum machetele pentru aproape 1000 de cărți, din aproape toate domeniile de activitate.
 • Coperta are o importanță foarte mare în promovarea unei cărți. Fie că vorbim de o carte tipărită sau de varianta sa digitală (e-book), coperta este primul element de atractivitate pentru cititori. 


 • IMPORTANT:
 • - Copyright pentru ilustrațiile folosite - de foarte multe ori acestea sunt furnizate de autor care trebuie să se asigure că are dreptul de a folosi acele poze, dar, în foarte multe situații, achiziționăm ilustrații de pe site-urile de fotografii (ex. www.shutterstock.com, www.fotolia.com, www.istockphoto.com etc.).
 • - Calitatea fotografiilor - în selecția ilustrațiilor pe care le furnizează, autorul este rugat să țină cont că acestea trebuie să îndeplinească minimele cerințe de ordin estetic și calitativ (dimensiuni, rezoluție).
 • - Informații pentru coperta IV (spatele cărții), de genul: foto autor, scurt text de prezentare a cărții, listă a lucrărilor de același autor etc.


 • TIMP DE LUCRU / PREȚURI:

 1. Timpul de lucru alocat (numărul de machete / variante) pentru fiecare copertă este determinat de buget. În principiu, pentru fiecare proiect se pot face 2-3 machete diferite și, ulterior, variante cromatice pentru fiecare dintre acestea. Alegerea finală aparţine desigur autorului. Preţ = 55 euro + tva / macheta finală. Acest preț este valabil în cazul în care ilustrațiile sunt furnizate de autor sau există deja în arhiva noastră de fotografii (aproximativ 7000 fotografii, grafică vectorială, elemente grafice etc., cumpărate de pe Internet - www.shutterstock.com și www.fotolia.com).
 2. Pentru ilustrațiile achiziționate separat, autorul validează alegerea şi prețul. Preţ orientativ: 10-12 euro + tva/ilustraţie, în funcţie de sursa de unde este cumpărată. 
 3. În foarte multe cazuri însă, ni se solicită elaborarea unui număr mult mai mare de machete/variante, autorul fiind avizat de orele lucrate suplimentar. Preţ suplimentar = 10 euro + tva/oră.
 4. Pentru lucrările care nu vor fi tipărite în final de noi, furnizăm printuri digitale de calitate sau proof martor certificat după macheta lucrată. Acestea vor servi ca „martor” între noi și tipografia care va tipări coperta. Costul acestora se va discuta separat. 


 • TERMEN: 2-3 zile lucrătoare.

 • Mențiune: lucrăm pe monitoare EIZO profesionale, calibrate periodic. Printurile digitale martor sunt date pe HP Indigo, iar proof-ul martor certificat respectă standardele ISO, folosind EFI Colorproof XF 4.5 şi Epson 9900 cu spectrofotometru X-Rite.