Disponibilitate:
2-3 Days
Titlu:
Servicii bazate pe localizare
Autor(i):
Constantin Nitu, Camelia Slave

Descriere

SERVICII BAZATE PE LOCALIZARE
CONSTANTIN NIŢU, CAMELIA SLAVE 


EDITURA TOTAL PUBLISHING
ISBN 978-606-9024-15-7
Anul apariției: 2018
Format: 210x297 mm
Număr pagini: 170
Tip copertă: broșată (paperback)


Pagina de facebook: https://www.facebook.com/totalpublishing.ro/Poziția sau locul unui punct într-un spațiu sunt foarte importante. Într-un punct se află un obiect al lumii reale sau un individ, are loc un fenomen, pe lângă poziție interesând și distanța, mărimea, forma, întinderea etc.

În matematică spațiul este mulțimea de puncte care prezintă anumite proprietăți. Spațiul poate avea una sau mai multe dimensiuni. Spațiul terestru este spațiul tridimensional în care sunt definite elementele planetei Pământ.

Poziția unui punct din spațiul terestru poate fi exprimată în diferite moduri. A localiza punctul P în spațiu înseamnă a determina coordonatele X, Y și Z – P(X,Y,Z), coordonatele latitudine ϕ, longitudine λ și cota h – P(ϕ,λ,h) sau coordonatele pe hartă x și y – P(x,y) etc.

Alte exprimări de poziționare relativă la un alt obiect nu prezintă prea mare interes aici. Nu ne vom referi la determinarea cu foarte mare precizie a poziției sau a locului prin mijloace diverse folosite de geodezi și topografi, ci mai ales la determinarea dinamică a poziției, necesară în timp real oamenilor sau sistemelor autonome pentru orientare și deplasare.

Toate aceste determinări în timp real a poziției sau a locului aparțin serviciilor bazate pe localizare/poziționare (Location Based Services – LBS). Nu vom folosi cuvântul „locație”, o traducere neinspirată a cuvântului „location”.