Disponibilitate:
Tiraj epuizat
Titlu:
Carol I și Armata Română (1866-1914)
Autor(i):
Muzeul Militar Național - București

Descriere

CAROL I ȘI ARMATA ROMÂNÃ (1866-1914)
CAROL I  AND THE ROMANIAN ARMY (1866-1914)

MUZEUL MILITAR NAȚIONAL BUCUREȘTI


Editura TOTAL PUBLISHING
ISBN 973-87731-8-0
Anul apariției: 2006
Format: 230x210 mm
Număr pagini: 32
Ediție bilingvă (română-engleză)
Tip copertă: broșată (paperback)


Muzeul Militar Național deține în prezent un număr important de obiecte ce au aparținut suveranilor României. Ele provin în special din donațiile făcute, în repetate rânduri, în perioada interbelică, de familia domnitoare, prin intermediul Casei Militare Regale. La acestea se adaugă piesele din patrimoniul Casei Regale recuperate de specialiștii instituției, începând cu deceniul 6 al secolului trecut, de la teatre, case de odihnă sau cooperative agricole, cluburi sportive etc., unde ajunseseră după instaurarea republicii.
Prin organizarea expoziției „Carol I și Armata română“, Muzeul Militar Național își propune să aducă în prim plan o parte dintre aceste piese, care nu au fost expuse până acum în expoziția sa permanentă.
Ocazionată de aniversarea a 140 de ani de la la venirea în țară a lui Carol I, expoziția dorește să proiecteze imaginea regelui în calitatea sa de militar, comandant de căpetenie al armatei române, atât prin obiecte care i-au aparținut, lui și familiei sale (uniforme românești și străine, arme, decorații), cât și prin elemente care au dat specificitate oștirii române în timpul lungii sale domnii: drapele, armament, uniforme, echipament. Un număr de picturi și de fotografii de epocă, întregesc imaginea „marelui căpitan“, a familiei sale și a armatei române pe care Carol I a condus-o cu pricepere timp de aproape jumătate de veac.