Disponibilitate:
Tiraj epuizat
Titlu:
Transportul pe mare al produselor lemnoase
Autor(i):
Cristian Andrei, Cristian Ancuța

Descriere

Cristian ANDREI, Cristian ANCUȚA


EDITURA TOTAL PUBLISHING
ISBN 978-606-8003-55-9
An apariție: 2017
Format: 170x240 mm
Nr. pagini: 100
Tip copertă: broșată (paperback)Descarca GRATUIT versiunea electronică:
Această carte este adresată celor care sunt implicați în transportul produselor lemnoase pe mare, respectiv ofițerii și comandanții de la bordul navelor, dar și celor care urmează să facă față provocărilor acestui tip de transport, iar aici ne referim, în principal, la studenții din învățământul universitar de marină.


Faptul că transportul produselor lemnoase la bordul navelor a implicat numeroase particularități, iar de multe ori, din păcate, rezultatul nu a fost cel dorit, nave care au transportat produse lemnoase pe punte au fost implicate în evenimente de navigație având ca rezultat pierderea mărfii stivuită pe punte, înclinări periculoase ale navelor și, nu de puține ori, chiar răsturnarea navelor. Acest lucru a prezentat un interes deosebit din partea organismelor maritime internaționale ceea ce a făcut ca acest transport să fie strict supus unor reglementări internaționale. 

Aspectele teoretice ale transportului pe punte al produselor lemnoase au fost tratate la standardele cerute, atât pentru examenele de brevet ale comandanților și ofițerilor de la bordul navelor, cât și pentru pregătirea studenților din domeniul transportului maritim.

Autorii au încrederea că această carte îl va face pe cititor să devină familiar cu aspectele interesante, atât teoretice cât și practice, ale transportului pe mare al produselor lemnoase. 

Prin această lucrare, autorii nu și-au propus să acopere întreaga problematică a acestui tip de transport și, de aceea, cartea rămâne permanent deschisă pentru sugestii și recomandări din partea celor care sunt implicați în acest domeniu.

Autorii