Disponibilitate:
Tiraj epuizat
Titlu:
Fiziologia și ameliorarea porumbului
Autor(i):
Elena Petcu, Teodor Martura

Descriere

Fiziologia și ameliorarea porumbului în contextul schimbărilor climatice
ELENA PETCU, TEODOR MARTURA


EDITURA TOTAL PUBLISHING
ISBN 978-606-8003-99-3
Anul apariției: 2018
Format: 148x210 mm
Număr pagini: 200
Tip copertă: broșată (paperback)


Pagina de facebook: https://www.facebook.com/totalpublishing.ro/Cartea se adreseazǎ cercetǎtorilor, studenților de la universitǎțile cu profil agronomic, tuturor cultivatorilor de porumb și nu numai, deoarece problema rezistenţei la secetă continuă să rămână una dintre problemele actuale ale agriculturii ţării noastre, cu atât mai mult cu cât frecvenţa anilor secetoşi şi daunele produse culturilor agricole, inclusiv porumbului, ca urmare a secetei, se vor intensifica odată cu schimbările climatice globale.


Lucrarea are un profil științific și documentar, fiind rezultatul activitǎților de documentare științificǎ și cercetare aplicativǎ desfǎșurate în cadrul proiectului ADER 1.1.2. „Crearea de hibrizi de porumb cu potenţial productiv ridicat, toleranţi la secetă şi arşiţă, rezistenţi la boli şi dăunători, cu însuşiri agronomice favorabile, capabili să valorifice eficient substanţele nutritive din sol”, finanțat de MADR prin programul sectorial în perioada 2015-2018. În carte sunt prezentate numai o micǎ parte din rezultatele obținute în cadrul proiectului, care completeazǎ aspectele teoretice și practice prezentate în fiecare capitol.


Apariția acestei cǎrți a fost susținutǎ financiar de cǎtre Ministerul Agriculturii și Dezvoltǎrii Rurale, programul de cercetare sectorial, în cadrul proiectului ADER 112/2015 „Crearea de hibrizi de porumb cu potenţial productiv ridicat, toleranţi la secetă şi arşiţă, rezistenţi la boli şi dăunători, cu însuşiri agronomice favorabile, capabili să valorifice eficient substanţele nutritive din sol”.