Disponibilitate:
2-3 Days
Titlu:
Drumul Alb
Autor(i):
Elvira-Sînziana Ciufecu

Descriere

DRUMUL ALB

ELVIRA-SÎNZIANA CIUFECU


 • Editura TOTAL PUBLISHING
  ISBN 978-606-8003-05-4
  Anul apariției: 2009
  Colecția: Obsesia Timpului (Proză SF)
  Format: 130x200 mm
  Număr pagini: 144
  Tip copertă: broșată (paperback)

 • Metafora acestui titlu de carte, „Drum alb“ ‐ drum imaculat, îndeamnă la a o citi. Prozatoarea Elvira‐Sînziana Ciufecu scrie roman experimental în acest secol, în care experimentul literar, este nu numai o intenție, dar și o necesitate, la răscruce de veacuri tulburi, mai ales în literatură.
 • „Drumul alb” a ales calea evadării în spații și în existențe paralele, despărțindu‐se și căutându‐se, imediat ce se apropie de soluția conflictului pe care îl întreține, palpitant până la ultima pagină. Elvira‐Sînziana Ciufecu, prozatoare viguroasă, asemenea marilor prozatori SF, ca Isaac Asimov, aduce în peisajul românesc cu dexteritate scriitoricească o poveste pe care o construiește după toate canoanele ficțiunii științifice, dar care, în fapt, nu este motorul intrigii.
 • Originalitatea „Drumului alb” constă în aceea, ca și la romanul precedent, apărut în 2006 „Oamenii lui Ma” că ficțiunea este doar un pretext, pentru a diseca sufletul omenesc, cu toate tainele lui, pasiunea, însingurarea, frica în fața necunoscutului amenințător, orgoliul. Un grup de fizicieni de excepție, studiind spațiul‐timp, imaginează modalitatea extraordinară de a obține artificial, segmente de spațiu‐timp, mini‐insule din Universul cunoscut. Sunt sprijiniți cu entuziasm, de misteriosul Ordin alb, de sponsori foarte bogați și chiar de Maica Stareță a mănăstirii Drumului Alb.

 • Prof. Dr. ION HURJUI
  Membru al Uniunii Scriitorilor