Disponibilitate:
In Stock
Titlu:
Total Publishing
Autor(i):
Elvira-Sînziana Ciufecu

Descriere

Curier Sis2S
ELVIRA-SÎNZIANA CIUFECUObsesiva întrebare „care este viitorul speciei umane?“ a fost grăuntele ce a încolțit și a dat roade, materializându-se în lucrarea Curier Sis2S.

Va dispărea, oare, civilizația umană de pe Terra, urmând tiparul simplu, zidit în parametrii imuabili ai nașterii, evoluției și morții? Sau, poate după foarte multe milenii, această specie, denumită orgolios cea mai inteligentă și mai performantă din câte cunoaștem, va supraviețui și se va dezvolta, adaptându-se la condițiile mereu în schimbare ale planetei? Uităm mereu evidența că locuim pe o sferă de foc îmbrăcată într-o scoarță neverosimil de subțire, ea însăși suferind transformări ciclice majore, catastrofale pentru ființa gracilă care este omul.

Ne place să presupunem existența în vremuri imemoriale, dovezi arheologice uluitoare și neînțelese încă o atestă, a unor civilizații umane extraordinare, chiar mai dezvoltate decât cea actuală. Ce s-a întâmplat cu oamenii acelor vremi îndepărtate? Au pierit în războaie distru­gătoare sau în cataclisme planetare? Au supraviețuit și dacă da, cu ce preț? Ori, poate datorită unor tehnologii avansate, necunoscute nouă, s-au salvat, au evadat de pe planeta mamă, devenită brusc neprimitoare? În ce colț de Univers au găsit oaza propice să ființeze, să progreseze și, mai apoi, ce au devenit?

Pe această temă, imaginația noastră, instrument de anticipație și de explorare a aspirațiilor umane cele mai temerare, ne-a ajutat să țesem povestea Curierului Sis2S.

Chiar dacă acțiunea se desfășoară în aceeași galaxie Sis2S și regăsim personaje implicate în romanul anterior, „Oamenii lui Ma” (2006), aventurile Căpitanului D. sunt de sine stătătoare și ne conduc în zonele stranii, necunoscute ale Universurilor Paralele.

Evident că cea mai întreprinzătoare și fertilă închipuire umană nu va putea întrezări sau contura vreodată, chiar în teritoriile fantasticului, evoluția civilizațiilor umane cu toate suișurile și coborâșurile și nici intersectările acestora cu alte dimensiuni misterioase.

De altfel, intenția noastră este doar de a deschide porțile către visul specific speciei umane de acceptare a provocărilor necunoscutului, dacă legile cifrelor ciudate, extrapolare a principiului indeterminării, postulat de fizicieni, o vor permite.

 

Elvira-SÎnziana Ciufecu