Disponibilitate:
In Stock
Titlu:
A fost odată un teatru
Autor(i):
Aurelian Mihai

Descriere

A FOST ODATĂ UN TEATRU - Amintiri despre actorii Teatrului Popular din Buzău
AURELIAN MIHAI


EDITURA TOTAL PUBLISHING
ISBN 978-606-9024-80-5
Anul apariției: 2021
Format: 13x20 cm
Număr pagini: 148
Tip copertă: broșată (paperback)


ACTIVITĂȚILE CULTURALE DIN TRECUT NE HRĂNESC SUFLETELE ȘI ÎN PREZENT

Am fost creați de Dumnezeu să trăim experiențe din care să învățăm și să ne îmbogățim zestrea astrală. Apoi să dăruim și semenilor, pentru a crește și înmulți talanții primiți și a-i încuraja să continue ceea ce noi am făcut, dar fără a repeta, ci aducând propriul aport pentru a da valoare realității. Experiențele de viață, pline de creativitate și frumusețe, alese prin voință proprie, trăite alături de persoane dragi, sunt strânse cu grijă într-o cutiuță a memoriei la care putem face apel, din când în când, ca o hrană pentru suflet, bună pentru a ne prelungi viața. Le numim amintiri, ne conectăm la ele pentru a crea povestiri pline de informații reale și le începem cu „A fost odată…”, mai ales atunci când evenimentele s-au petrecut cu peste 40 de ani în urmă. Le selectăm pe cele care ne-au bucurat, separându-le, ca grâul de neghină, pe cele care 

ne-au întristat, ne-au perturbat sufletele. Ne este greu să le abandonăm și, ajungând la vârsta înțelepciunii, ne străduim să le redăm într-un înveliș hazliu, fără ură și resentimente față de persoanele care ne-au creat anumite neplăceri. Poate că, la o anumită vârstă, reușim să fim mai îngăduitori, reușim să iertăm pentru a fi iertați, ne bucurăm de veștile bune și ne străduim să prindem în această plasă cât mai multe persoane pe care avem senzația că le revedem atunci când ne gândim la ele.

Volumul de față este ca un jurnal de călătorie al autorului Aurelian Mihai, care își amintește, cu plăcere, de o parte a activității din tinerețea sa. Este minunat să-ți amintești de anii petrecuți alături de colegi, de diferite profesii, care făceau parte dintr-o trupă de teatru popular, umplându-și timpul cu activități culturale promovate în întreaga țară și chiar în schimburi de experiență cu alte țări. Dar și mai minunat este să te apleci asupra acestor amintiri și să le scrii, așa cum a făcut autorul Aurelian Mihai în acest volum cu titlul „A fost odată un teatru”. Cu siguranță va fi o bucurie pentru cei care i-au fost colegi și vor avea ocazia să țină în mâinile lor acest volum, regăsindu-și numele în paginile acestuia. Vor retrăi și ei emoțiile din fiecare spectacol în care au fost distribuiți, din fiecare loc pe care au avut șansa să-l viziteze cu ocazia turneelor sau schimburilor culturale, sau de la întâlnirile cu persoane cu care au legat prietenii, ca punți peste timp. În plus, se vor regăsi ca personaje descrise de autor, după propria lui percepție, în momentele cele mai reprezentative din perioada analizată. 

Descrierea detaliată a locurilor prin care a trecut, scurtele caracterizări sau simpla pomenire a celor pe care autorul i-a cunoscut, prezentarea evenimentelor petrecute în culise, fotografiile păstrate cu grijă și inserate în text, fac ca volumul de față să constituie o filă de istorie a Teatrului Popular din Buzău, ca mărturie a faptului că, întotdeauna, cultura a fost cea care a contribuit la continuitatea noastră pe aceste meleaguri românești. Așa a fost odată... Săli pline, spectacole variate, posibilitatea de a alege ce vrei să vizionezi și să te bucuri, că bucuria îți asigură o stare de sănătate mai bună. 

Îți mulțumim, domnule Aurelian Mihai, că ne-ai împărtășit din experiențele trecute, ca hrană spirituală, mobilizatoare pentru fiecare cititor!

ELENA CĂPĂȚÎNĂ
Președinte Liga Scriitorilor Filiala Buzău, membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România

https://www.facebook.com/profile.php?id=100087941124848