VREAU SĂ PUBLIC O CARTE...

VREAU SĂ PUBLIC O CARTE...

Vreau să public o carte... Cum ajung celebru?

Sunt debutant în ale scrisului. Îmi place foarte mult meseria aceasta. Ştiu că mai am multe de învăţat, dar am toată energia necesară să merg mai departe. Scriu mult mai bine ca alţii. Sigur voi ajunge cineva! VREAU SĂ AJUNG CELEBRU! REPEDE! Ce trebuie să fac?

Bun venit în lumea noastră!
Încercăm să creionăm doar două posibile răspunsuri:

1) Să ai șansa de a fi publicat de o editură foarte mare!
Aceasta poate fi prima rampă de lansare pentru un debutant necunoscut! Îţi dorim ca, din cele aproximativ 4500 edituri din România, manuscrisul tău să fie selectat de una dintre primele 15 edituri ca mărime. Notorietatea şi investiţia lor în promovarea cărţii pot fi reţeta succesului tău! Îţi dorim din tot sufletul să ţi se întâmple acest lucru! 
Din păcate, în fiecare an, sunt publicaţi doar 1-2% dintre sutele de debutanţi care trimit manuscrisele marilor edituri. Dintre aceştia, probabil doar jumătate vor avea şi un succes serios de public şi pot recidiva cu un al doilea volum publicat. 

2) Să creşti încet! 
Publică o carte, fie la o editură mai mică, fie publică cartea în regie proprie, în tirajul minim pe care ți-l poți permite. Editează și o variantă e-book.
Apoi lucrează cu stoicism la promovarea/distribuirea ei: pe facebook, pe bloguri, pe forumuri, pe site-uri de vânzări sau portaluri gratuite ((aici te putem ajuta și noi cu sfaturi).
Dacă „scrisul tău” are valoare, va veni ulterior și meritata recunoaștere: pas cu pas, carte cu carte.
Fiecare poate avea șansa lui în viață! Nici nu știi ce întâmplare te poate duce în atenția publicului sau a unui mari edituri: poate un cenaclu sau un concurs literar, poate o recomandare din partea cuiva (nimic insinuant!) sau o chiar întâlnire providențială (fără îndemnul lui Eminescu și fără existenta Junimii, Creangă nu ar fi devenit scriitor).

O mare încurajare: Paulo Coelho și-a publicat „Alchimistul”, cea mai de succes carte a sa, în anul 1987, la o editură mică din Brazilia. Tirajul??? Doar 900 de exemplare! Abia peste 7 ani, in 1994, după ce a fost tipărit de una dintre cele mai mari edituri din SUA (Harper Collins), „Alchimistul” a devenit „celebru”, fiind vândut în aproape 90 de milioane de exemplare în toată lumea.În concluzie... 
Te sfătuim să trimiţi mai întâi manuscrisul tău tuturor editurilor foarte mari!
Dacă nu primeşti niciun răspuns, vino la noi!
Orice urcuş trebuie să înceapă de undeva!

TE VOM PUBLICA BINE!