PREGĂTIREA MANUSCRISULUI

PREGĂTIREA MANUSCRISULUI

10 REGULI DE AUR PENTRU PREDAREA MANUSCRISULUI

Vă rugăm să urmați instrucțiunile de mai jos pentru formatarea manuscrisului. 
În caz contrar, volumul de muncă pe care il va depune un editor pentru formatarea textului va duce la creșterea costurilor de editare.

  1. Formatul paginii. În măsura în care se poate, este de dorit să culegeți textul într-un tipar de pagină corect (130x200 mm; A5 = 145x205 mm / 148x210 mm; B5 = 165x235 mm / 170x240 mm; A4 = 210x295 mm). Puteți descărca gratuit de pe site-ul nostru aceste tipare în format word (download gratuit tipare de pagină).
  2. Activați pe calculatorul dvs tastatura românească. Vă rugăm să ne trimiteți numai texte scrise cu diacritice.
  3. Folosiți fonturile clasice: Arial, Calibri sau Times New Roman. Textul să fie scris cu un corp 11-12 pt, cu interlinia single sau puțin mai mare decât cea standard, tehnoredactat cât mai putin. Mai târziu, la redactarea lucrării se poate discuta despre o eventuală schimbare a acestor fonturi.
  4. Formatare text. Paragrafele vor fi începute cu un singur tab, de preferință de 5-7 mm. Nu folosiți tasta SPACE pentru a creea aceste spații (first line).
  5. Folosiți tasta ENTER pentru a trece la un alt paragraf. Evitați folosirea tastei SPACE pentru a trece la un rând nou.
  6. Atenție la spații! Nu inserați spațiu înainte de virgulă sau, în general, înainte de semnele de punctuație. De asemenea, trebuie să existe întotdeauna spațiu după semnul de punctuație. Sfat! Când culegeți textul, activați în word (sau în procesorul dvs de text), opțiunea de a vedea caracterele neprintabile - invizibilele (spațiu, semn de paragraf) (în word: On the Home tab, in the Paragraph group, click Show/Hide). În felul acesta veți putea observa numărul caracterelor neprintabile în timp ce tastați.
  7. Evitați scrierea cu majuscule (verzale, în limbaj tipografic mai vechi). Evitați sau eliminați total sublinierea unor zone de text. Orice editor cu experiență va veni imediat cu sugestia de a modifica această formatare și eventual să fie înlocuită cu italic sau bold. 
  8. Evitați folosirea excesivă în aceeași pagină (lucrare) a scrierii cu italic sau bold, mai ales când este vorba de rânduri sau chiar paragrafe întregi. Dorința dvs a a atrage atenția asupra importanței acelor zone va avea un efect contrar.
  9. Manuscrisul predat să fie un singur fișier. Este de dorit să nu lucrați / trimiteți fișiere separate cu fiecare capitol sau pagină.
  10. Softuri Procesare text. Putem lua în primire (deschide) orice tip de fișier, dar este de dorit ca dvs să ne trimiteți fișiere lucrate în Microsoft Word, Open Office.

Mai multe informații de acest gen, veți găsi la Resurse pentru autori