FORMATE ȘI TIPARE DE PAGINĂ

FORMATE ȘI TIPARE DE PAGINĂ

FORMATE ȘI TIPARE DE PAGINĂ

Mai mult de jumătate din manuscrisele pe care le primim de la autori pe suport electronic nu sunt culese în formatul final în care se va tipări cartea. Acest lucru are o importanță mare în cazul cărților tehnice sau a manualelor universitare care, de cele mai multe ori, au inserate multe grafice, tabele, figuri etc.

Dincolo de munca care trebuie făcută pentru redimensionarea acestor elemente de conținut la noul format (de regulă, de la A4 la 17x240 cm), mai apare problema că anumite tabele cu un număr mare de coloane vor putea fi redimensionate doar prin micșorarea severă a corpului de literă, De asemenea, sunt des întâlnite situațiile în care, o figură sau un grafic care conțin cifre/litere/legendă, prin micșorare, pot să nu mai fie relevante.

Dacă textul ar fi fost cules direct în formatul final al lucrării, autorul ar fi fost avizat de la început de problemele de acest gen și ar fi putut regândi/interveni în structura unui tabel prea „lat” sau în folosirea anumitor ilustrații.

De aceea, am considerat că vă pot fi utile tiparele de pagină de mai jos în proiectele dvs. viitoare. Le puteti descarca și folosi gratuit.

Aceste fișiere nu sunt niste „template-uri” în adevăratul sens al cuvântului, ci doar pagini de word care au corect setate dimensiunile și rama albă a paginii. Corpul de literă folosit pentru text / titluri / note de subsol / bibliografie etc. îl puteți modifica singuri sau va face acest lucru tehnoredactorul căruia îi veți încredința lucrarea.


Download gratuit tipare de pagină în word

Format 13x20 cm       I       Format 14,5x20,5 cm

Format 16,5x23,5 cm       I       Format 16,5x23,5 cm (colontitlu)

Format 17x24 cm       I       Format Format 17x24 cm (colontitlu)

Format 210x297 mm       I       Format 210x297 mm (colontitlu)